?>

La Coupa (2629m) sítúra

A La Coupa (2629m) ismét egy szuper, nem túl hosszú sítúra. Mivel teljesen északi fekvésű, és elég szűk völgyben kell menni, elég hóbiztos, és szezon végén vagy elején is jó választás lehet. Ráadásul a felsőbb részen nagyon élvezetes lesíelésben lehet részünk.
Kiindulópont, közeli síterep Archinard (isz 05170) (kb 1600m). A legközelebbi síterep Orcieres-Merlette, kb 15 perc autóval. Gyakorlatilag a völgy másik oldalán van, a síterepről le kell menni a régi faluba (Orcieres), én onnan még 5 perc.
Útvonal Kb 1050m. Rendkívül egyszerű. A patakvölgyet kell követni eleinte az erdőben, de szinte mindig vannak nyomok, mert elég népszerű. Sok más hegyre is vezetnek nyomok, de az erdőben a patakvölgyet kell követni. Miután kiértünk, már látjuk La Coupa csúcsot, ami nem túl karakteres, egy hosszú gerinc egyik pontja. Sok nyom megy a Col de la Rounatte nevű nyeregbe (2403m), a La Coupa-tól jóval jobbra, de nekünk a nyeregtől balra, kb 2550m-nél kell elérnünk a gerincet. Innen logikusan a csúcsra, az utolsó lépések talán sí nélkül egyszerűbbek.
Más útvonalak Elég sok csúcs szóbajöhet ebből a parkolóból, mind más karakterű, nehézségű, stb. Néhány: Recula (2458m) Grande Autane (2782m), La Motte (2439m), L Aiguille (2793m)
Megjegyzés
utvonal 1

utvonal 1

utvonal 2

utvonal 2

03IMG_1167

csúcsfotó 1

csúcsfotó 1

csúcsfotó 2

csúcsfotó 2

lfelé nézve a csúcsról látszik a lemeneti út

lfelé nézve a csúcsról látszik a lemeneti út

visszanézve

visszanézve

útvonal Orcieres felől

útvonal Orcieres felől

Megosztom...Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+

You may also like...